• Miejsce na reklame.

Utrzymanie nieskazitelności w zakładzie gastronomicznym jest niesłychanie skomplikowane z uwagi na rozmaitość następujących pobrudzeń. Sanepid nakłada duże wymogi i rzetelnie tego dopilnowuje. Sanepid kojarzy nam się z czymś złym, z postaciami nakładającymi wysokie kary za niedostosowanie się do rozporządzeń, regulaminu. Acz pełnią rolę doradców, starających się pomóc zorganizować pracę w sposób pewny oraz nie zagrażający zdrowiu kontrahentów. W głównej mierze, zdrowe i smaczne posiłki preparowane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, oraz sposobu jej przechowywania. Co możemy powiedzieć o czystości naczyń? Niezwykle znaczącym urządzeniem wspierającym utrzymać czystość jest zmywarka. O tym też mówi witryna internetowa restauracje opinie klientów. Mycie odbywa się w komorze mycia z użyciem płynu. Według przeprowadzonych badań, naczynia umyte w zmywarce z trafną chemią wykazują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie niestety nie zawierają takich wyników. Nie zapominajmy też o środkach schludności, myjąco-antybakteryjnych, o myciu posadzek i ścian, ponieważ to one są największym magnesem na bakterie.

Categories: Rozrywka

Comments are closed.